Spaanse courgettesoep met aardappelen

courgKT

Wat te doen met die enorme joekels?…

SOEP!

 Ingrediënten 

125 ml olijfolie, om in te bakken
1 (rode) ui, gesnipperd
1 joekel courgette van ong. 1 kg, in blokjes
500 g aardappelen, geschild en in blokjes
1 blikje van 400 g tomaten, in blokjes
150 gr chorizo (neem gerust meer als je dat wilt!), in kleine blokjes gesneden.
geraspte (Parmezaanse) kaas, voor erbij

Bereiden
Verhit de olie in een pan met dikke bodem op matig vuur en bak de uien, courgettes en aardappelen 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout en peper.

Het geheim van dit recept is dat de groenten heel langzaam garen in hun eigen vocht, dus doe het deksel op de pan en laat de soep op laag vuur ongeveer 30 minuten koken, tot alle groenten goed gaar zijn.

Bak de kleine blokjes chorizo uit in een droge koekenpan en laat staan.

Voeg zo’n 300 ml bouillon toe zo dat een ‘soepige’ massa ontstaat (voeg voor een dikkere soep minder -; wil je een dunnere soep, voeg dan meer bouillon toe). Doe er de kleine stukjes chorizo bij en breng de soep zachtjes aan de kook en laat nog 15 minuten trekken. Breng de soep zo nodig op smaak met peper en geef er Parmezaanse kaas bij.

Tip
Dit recept kun je aanvullen met pasta om er een echte maaltijdsoep van te maken. Alleen even een kopje van een kleine pastasoort toevoegen aan het eind van de bereidingstijd, als de soep net aan de kook is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *