Klassieke Pesto

pestoKTDe eerste drie ingrediënten gaan één op één op één. dus weeg hoeveel basilicum je hebt en je weet hoeveel pijnboompitten en kaas er nodig zijn/is.

100 gram vers basilicumblaadjes, grof gescheurd
100 gram pijnboompitten
100 gram geraspte parmezaanse kaas, fijn geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
1 a 2 deciliter extra vergine olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper

Pureer de basilicum, de knoflook, pijnboompitten en wat olijfolie in een blender tot een redelijk gladde pasta. Voeg geleidelijk de resterende olie toe, roer de Parmezaanse kaas erdoor en voeg zout en peper toe. Bewaar de pesto maximaal 1 week in de koelkast in een potje met schroefdeksel, bedekt met een laagje olie. Serveer koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *