Pannenkoekjes met snijbiet en ricotta

pannenkoekKTWeer eens wat anders dan een gevulde wrap.
Bak vantevoren een aantal pannenkoeken. Michel en Britt hebben het gewoon gedaan met een pak pannenkoekenmix van Koopmans, maar je kan natuurlijk ook je eigen pannenkoekenbeslag maken en daarvan de pannenkoeken bakken.

Snij de stelen van de snijbiet in kleine stukjes. Bak in een koekenpan in olijfolie. Voeg na 5 min.de bladeren toe en roer tot ze geslonken zijn.(net als spinazie).
Laat afkoelen.

Maak een pannenkoeken beslag en doe er wat geraspte kaas en kruiden uit de tuin in. (peterselie, bieslook, koriander…, wat je maar lekker vindt)

 

Bak de pannenkoekjes. Als ze koud zijn vul je ze met een mengsel van de snijbiet, ricotta, zout, peper, nootmuskaat  – 1 op 1 – dus ongeveer net zoveel snijbiet als ricotta of nét even iets meer snijbiet.
Voor een niet vegetariche variant kan je er in reepjes gesneden gebakken plakjes spek bij doen.

Je kan ze dichtklappen of oprollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *