Rabarbercrumble met gember

rabgemtKT

Recept van de vader van Nikki

Heerlijk om te krijgen als tuinleider en zo te eten (nog bedankt) of dien warm op met een bolletje ijs…

Wat gaat erin:

3 grote stelen rabarber (ong. 500 gr), gewassen en in stukjes gesneden
4 bolletjes stemgember, in dunne plakjes gesneden. (houd je van gember, doe dan gerust een bolletje meer)
5 eetlepels basterdsuiker.
(1 eetlepel maïzena)

Voor de crumble:
175 á 220 g patentbloem
150 g koude ongezouten boter, in stukjes
75 g suiker
1 dl amandelschaafsel

Hoe ga je te werk:

Doe de rabarber stukjes, gember, basterdsuiker en de maïzena in een vuurvaste schotel. Meng alles doorelkaar.
In een andere kom meng je bloem, rietsuiker en havermout. Brokkel de kleine stukjes koude boter bij dit mengsel en meng het met je vingertoppen tot het voelt alsof je broodkruimels hebt..

Neem een kleine ronde bakvorm en doe er bakpapier in.
Doe de vulling er eerst in en verdeel dan het deeg over de vulling.
Zet hem in een voor verwarmde oven op 220C voor een minuutje of 20.

One thought on “Rabarbercrumble met gember

  1. Wat een interessant recept. Ik ga dit zeker uitproberen. Ik zou het fijn vinden als er meer recepten op de website zouden staan van rabarber want het lijkt me heel lekker om andere dingen te eten met deze heerlijke groente!!
    Ik wens jullie veder veel succes met deze tuinen en hoop dat de kinderen er veel plezier in hebben. En jullie natuurlijk ook ;-). Verder nog een een hele fijne tijd op de tuinen. EN STUUR MIJ GEEN BERICHTEN EN ALLERLEI ANDERE RECLAME WANT DAAR BEN NIET GEÏNTRESEERD IN!!!
    Alvast bedankt voor jullie medewerking

    anoniem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *